Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Aleviliğe hakarette geçen yıl

Aleviliğe hakarette geçen yıl

23 Şubat 2017, 12:24

PİRHA-  2015-2016 eğitim-öğretim yılının “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” kitapları ayrımcılığını 2016’da da sürdürdü. Sadece sünni inanca ilişkin bilgilerin yer aldığı zorunlu din dersinde, Alevilik alenen aşağılandı.

Hem de Alevi öğrencilerin bulunduğu sınıflarda. Geçtiğimiz yıllar hazırlanan“Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” kitabında Alevilik bir gelenek gibi gösterildi. Aleviliğe hakaretler 2016’da da artarak devam etti. 

AİHM, din dersi kitaplarında Alevi inancının gereği gibi yer almaması nedeniyle Türkiye’yi Alevi vatandaşlara ayrımcılıktan mahkûm etmesine, Alevilerin itiraz etmesine rağmen din dersi okullarda zorunlu okutulmaya devam ediliyor. Sadece sünni öğretilerin yeraldığı derste Alevi öğrenciler çeşitli sıkıntılar yaşarken, bir de yıllardır din öğretmeninin hakaretlerine maruz kaldılar. İşte son bir yılda yaşananlar…

DİN ÖĞRETMENİ: ALEVİLİK GÜNAHTIR

Mart 2016’da Ordu’nun Fatsa ilçesindeki en büyük okullarından Sakarya Ortaokulu’nda kadın din dersi öğretmeni E.C, derste “Alevilik günahtır” dedi. Öğretmen, bu şekilde öğrencileri hedef gösterdiği gerekçesiyle hem İlçe Milli Eğitim’e hem de Başbakanlık BİMER’e şikayet edildi.

ÖĞRETMENİN, ‘CEM DİYE BİR İBADET OLMAZ’ ÇIKIŞI

Tokat Erbaa’daki Çoşkun Önder Anadolu Lisesi’nde Din Dersi öğretmeni Mahmut Özdemir, 19 Şubat’taki derste Aleviliğe hakaret etti. Özdemir, “Hz. Ali’ye inanıyorlar ama Hz. Ali’nin yaptıklarını yapmıyorlar. Hz. Ali namaz kılıyor, Aleviler kılmıyor. Cemevi gibi bir ibadethane çıkardılar, onun da Kuran’da ismi geçmiyor, aslı astarı yok. Cem diye sazlı-sözlü, bayanlı-erkekli bir ibadet şekli geliştirmişler: Böyle bir ibadet olmaz. Alevilik bir din değil, Aleviliği bir din yapmaya çalışıyorlar, eğer bunu başarırlarsa ülke büyük bir sorunla karşı karşıya kalır” dedi. Velilerin tepkisi sonucu din öğretmeni hakkında soruşturma açıldı.

MEB, ALEVİLİĞE ‘ÇÜRÜMÜŞ’ DİYEN KİTABI ZORUNLU KILDI!

Haziran 2016’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün tavsiyesiyle, tüm yurtta öğretmenlerin sene sonu seminer çalışmaları döneminde okutulup tartışılması için gönderilen kitap Alevilik ve karma eğitim ile ilgili skandal ifadelere sahip.

Nurettin Topçu isimli gerici yazara ait olan “Maarif Davası” isimli kitapta Alevilik ‘bozuk zihniyet’ olarak tanımlanırken karma eğitime karşı tavsiye cümleleri yer alıyor.

ÖĞRENCİLERE “KİM FETÖ’YÜ, KİM ERDOĞAN’I SEVİYOR” SORUSU

Eylül 2016’da, İskenderun’da bulunan Mithat Paşa İlköğretim Okulu’nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Murat Arıcan, 15 Temmuz anma programı kapsamında işlediği ilk dersinde 4. sınıf öğrencilerine “Kim FETÖ’yü seviyor, kim Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyor” diye sordu.

Çocuklarının laik ve bilimsel bir eğitim almasını istediklerini söyleyen veliler, din dersinin olduğu günler çocukların kendilerini güvende hissetmeleri adına sınıfın kapısında bekleyeceklerini ve öğretmeni milli eğitim müdürüne şikâyet edeceklerini açıklamıştı.

 

Bu haber 642 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..