Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / FEDA Alevileri 7 Ocak yürüyüşüne katılmaya çağırdı

FEDA Alevileri 7 Ocak yürüyüşüne katılmaya çağırdı

06 Ocak 2017, 19:41

FEDA, Avrupa'da yaşayan Alevilere, 7 Ocak’ta Paris katliamının yıldönümü dolayısıyla yapılacak olan yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

9 Ocak 2013 tarihinde Paris’te katledilen üç Kürt kadın devrimci için bir açıklama yayınlayan Avrupa Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) "Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbin), Leyla Şaylemez'i (Ronahi) saygı ve nimetle anıyoruz. Mücadelelerini inandığımız yolla yaşatacağız" ifadesini kullandı. 

FEDA açıklamasında, Paris katliamının arkasındaki güçlerin yargılama sürecinde ortaya çıkarılmadığı ifade edilerek, en son tetikçi Ömer Güney'in mahkemenin başlamasına az bir zaman kalan ölmesinin kaygı ve kuşku yarattığı belirtildi. Bu durumun Fransız adaletine gölge düşürdüğünün kaydedildiği açıklamada "Ömer Güney'in normal bir hastalık ile ölmesi bu davanın tarihsel haklılığını ortadan kaldırmaz tam tersine insanlık bu tarihi davaya şahitlik etmeye davam edecektir” vurgusunda bulunuldu. 

Bu davanın sonuçlanıp gerçeklerin gün yüzüne çıkacağı güne kadar takipçisi olacağını belirten FEDA, “Bizim demokratik talebimiz budur. Bu sessizlik ve suskunluğun arkasında ‘devletleri ve katilleri koruma, kollama’ anlayışının sürdürülmesindeki ısrar ‘ekonomik, askeri, siyasi çıkar ilişkileri’ dokunulmaz kılmaktan başka bir şey değildir. Kimler korunuyor ve ne uğruna korunuyor. Şimdiye kadar bu tarihi davanın görülmemesi ‘koruma kollama’ anlamına gelir" açıklamasında bulundu. 

Açıklamada son olarak şunlar ifade edildi: "Mezopotamya ve Anadolu Alevi Kürt Kızılbaş İnanç Topluluğu olarak, “bu üç Kürt devrimci kadına yapılan katliamı kendi inancımıza ve değerlerimize yapılmış bir katliam olarak görüyoruz.

Bunun için FEDA olarak, 7 Ocak Paris yürüyüşüne üç canımızın anısına bağlı kalmak için ‘katil-tetikçi Emevi-Muaviye’ zalimlerden mazlumun ahını sormak için başta Fransa’da yaşayan Aleviler olmak üzere Avrupa’daki tüm Alevi canları katılmaya çağırıyoruz.”

Bu haber 607 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..