Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / ''Tüm Aleviler ve halklar HDP'ye sahip çıkmalı''

''Tüm Aleviler ve halklar HDP'ye sahip çıkmalı''

04 Kasım 2016, 19:02

Avrupa Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), HDP eş genel başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

AKP'nin tutsak ve rehin alma politikasını devreye soktuğuna vurgu yapılan açıklamada, şu çağrıda bulunuldu: "AKP'nin bu Emevi zulmüne, faşizmine karşı sokaklara çıkıp kendi irademize sahip çıkalım. HDP eş genel başkanlarının gözaltına alınması aynı zamanda biz Alevi inanç topluluğunun da iradesini hiçe sayan, tanımayan bu faşist AKP'ye karşı her yerde sesimizi ve tavrımızı ortaya koyup haklının yanında yer alarak haksızlığa karşı tavır alma zamanıdır.

Başta Alevi-Kızılbaş inanç topluluklarını AKP faşizmine karşı her yerde sesini yükseltip kendi partisine ve genel başkanlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Tüm halkları AKP ve Erdoğan’ın Emevi saltanatına ve diktatörlüğüne karşı tavır almaya ve demokratik eyleme çağırıyoruz."

Bu haber 673 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), 4. Olağan Genel Merkez Kongresi’ni Dersi..