Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / Dersim Milletvekili Önlü’den soru önergesi

Dersim Milletvekili Önlü’den soru önergesi

25 Ağustos 2016, 20:49

HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Milletvekili Önlü soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“20 Ağustos 2016 tarihinde Dilok’un (Antep) merkez Şahinbey ilçesinin Beybahçe Mahallesinde yapılan sokak düğününe saat 22:40 sıralarında IŞİD terör örgütü tarafından düzenlenen canlı bomba saldırısında 50'nin üzerinde yurttaşımız hayatını kaybetmiş ve onlarca yurttaşımızda yaralanmıştır. Antep katliamı da yakın dönemde yaşadığımız Suruç,  Diyarbakır, Ankara Garı katliamlarının devamıdır.

 Ankara Garı katliamı iddianamenin ana delillerinden birini oluşturan katliam organizatörlerinden Yunus DURMAZ'ın evindeki bilgisayarında ele geçirilen yazışmalarda neler planladıklarını ayrıntılı olarak yazmış, Antep'te Kürtlerin düğünlerine yönelik çalışmalar yaptıklarını, böylesi bir düğüne canlı bomba saldırısı yapmak istediklerine dair izin isteğini gösteren çok açık yazışmalar yer almıştır.”

Milletvekili Önlü şu sorulara cevap istedi:

1.Ankara iddianamesinde IŞİD terör örgütünün Antep'te Kürtlerin düğünlerine yönelik canlı bomba saldırısı yapmak istediklerini gösteren çok açık yazışmalar olmasına rağmen, neden gerekli önlemler alınmamıştır?

2.Antep katliamında ihmali bulunan devlet yetkilileri hakkında gerekli idari ve hukuki soruşturma açılacak mıdır?

3.Suruç, Ankara Garı, Diyarbakır katliamlarında güvenlik ihmali bulunanlar, soruşturmayı ciddiyetiyle yürütmeyenler hakkında gerekli soruşturma başlatılacak mıdır?

4.Suruç, Ankara Garı, Diyarbakır katliamlarından hemen sonra verilen Meclis Araştırma önergelerinin red edilme sebebi nedir?

5.Suruç, Diyarbakır, Ankara ve son olarak Antep katliamlarının tüm boyutlarıyla araştırılması için meclis araştırma komisyonu kurulacak mıdır? Yoksa IŞİD yaptı diyerek yine üzeri kapatılcak mıdır?

Bu haber 626 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Der..