Lütfen bekleyin..
Munzur Haber / "Türkiye idam cezasını getirirse, AB üyesi olamaz"

"Türkiye idam cezasını getirirse, AB üyesi olamaz"

18 Temmuz 2016, 21:47

Erdoğan'ın, 'İdam talebini hükümet muhalefetle görüşecek; kararı fazla da geciktirmeyiz' şeklindeki sözlerine Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'den cavap geldi. Mogherini, 'İdam cezasının getiren hiç bir ülke AB üyesi olamaz' ifadelerini kullandı

HABER MERKEZİ - Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İdam talebini hükümet muhalefetle görüşecek; kararı fazla da geciktirmeyiz" şeklindeki sözlerini Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini değerlendirdi. AB'nin idam cezasına bakış açısının net olduğunu ifade eden Mogherini, "İdam cezasını getiren hiç bir ülke AB'ye üye olmaz" diye konuştu.

Türkiye'ye uyarı...

Darbe girişiminden sonra iktidarın attığı adımların anayasal düzene zarar verebileceği uyarısında bulunan Mogherini, "Bugün de ülkede hukukun üstünlüğünün korunması gerektiğini söyleyen biziz. Ülkeyi bundan uzaklaştıracak adımlar atılması için hiçbir bahane yok" dedi. Türkiye'de yaşananlarla ilgili kaygı duyduklarını belirten Mogherini, "Türkiye’nin demokrasi ve insan haklarına saygı duyması gerekiyor. Türkiye’ye anayasal düzene tamamen uyma çağrısı yapıyoruz" şeklinde konuştu.

(Gündem)

Bu haber 701 kere okundu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorisindeki Diğer Haberler
Boksör İsmail Özen, Almanya’da spor, medya ve iş dünyasında tanınan bir isi..